Löysin herkullisen ohjeen chocomumilta, jota muuttelin hiukan

1021033.jpg

Tertin kartanon mustaherukka-suklaakakku

 

Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja tai mannaryynejä

Pohja:
200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
½ dl vehnäjauhoja

Kostutus:
4 rkl mustaherukkalikööriä
½ dl mustaherukkamehua

Päälle:

2,5dl kuohukermaa
1 dl mustaherukkahilloa

2rkl sokeria

100 g tuorejuustoa

hiukan mehua

3 liivatelehteä

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään suklaa-rasvaseos ja keltuaisvaahto. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Nostele valkuaisvaahto varoen taikinan joukkoon. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Irrota kakku vuoasta. Kostuta kakkupohja. Vaahdota kuohukerma. Pane liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna mehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan mustaherukkamehuun. Jäähdytä seos. Yhdistä kermavaahto, hillo, tuorejuusto, sokeri ja mustaherukka-liivateseos. Levitä seos kakun päälle.


Tämän ohjeen kanssa tulee kakku jossa puolet on suklaapohjaa ja puolet "täytettä", poikkeaa siis alkuperäisestä jonkin verran..