Tertin kartanon mustaherukka-suklaakakku
Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja tai mannaryynejä
Pohja:
200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
3 keltuaista
1 dl sokeria
3 valkuaista
½ dl vehnäjauhoja
Kostutus:
4 rkl mustaherukkalikööriä
½ dl mustaherukkamehua
Päälle:
2,5dl kuohukermaa
1 dl mustaherukkahilloa
2rkl sokeria
100 g tuorejuustoa
hiukan mehua
3 liivatelehteä
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 18 cm). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään suklaa-rasvaseos ja keltuaisvaahto. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Nostele valkuaisvaahto varoen taikinan joukkoon. Siirrä taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Irrota kakku vuoasta. Kostuta kakkupohja. Vaahdota kuohukerma. Pane liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna mehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan mustaherukkamehuun. Jäähdytä seos. Yhdistä kermavaahto, hillo, tuorejuusto, sokeri ja mustaherukka-liivateseos. Levitä seos kakun päälle.
Tämän ohjeen kanssa tulee kakku jossa puolet on suklaapohjaa ja puolet "täytettä", poikkeaa siis alkuperäisestä jonkin verran..
Kommentit