1053830.jpg
1 kg naudan sisäpaistia
 2 sipulia
1 iso sipuli pilkottuna
6 valkosipulin kynttä
3 laakerinlehteä
4 dl kreikkalaista punaviiniä
1 dl tomaattimehua
2 rkl punaviinietikkaa
1 dl silputtua persiljaa
50 g voita
vettä
kreikkalaista oliiviöljyä
suolaa, maustepippuria, muutama kanelitangon palanen ja kuminaa

Kuutioi liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja ruskista ne padan pohjalla oliiviöljyssä. Ripottele niille suola, pippuri ja sipulisilppu sekä paista vielä hetken aikaa. Kaada joukkoon viini, tomaattimehu, etikka sekä lisää joukkoon kumina, kaneli ja valkosipuli. Sokeria voi halutessaan lisätä maun mukaan, makeutta antamaan. Lisää 2 dl keitettyä vettä. Anna lihojen kypsyä kastikkeessa 2,5 -3 tuntia.

Kuori sillä aikaa sipulikilo ja viillä sipulit päältä ristiin. Kuumenna voi pienessä kattilassa ja lisää 1, 5 dl kuumaa vettä. Lisää sipulit ja ripaus suolaa. Anna kiehua kunnes sipulit ovat melkein pehmeitä ja sekoita lihojen joukkoon. Pata saa muhia vielä kannen alla tunnin. Ripottele pinnalle persiljasilppua. Pata saa muhia vielä kannen alla 1/2 - 1 tunnin.


Seuraavana päivänä kun pataa jäi, tein lopusta laatikon:viipaloituja perunoita, stifadoa ja vähän vettä