987327.jpg

Taikina:

1/2 litraa maitoa
1 hiiva
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
1 tl kaardemummaa
n. 1,3 litraa vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita

Täyte:

2 ½

dl

maitorahkaa

1

dl

sokeria

2

dl

kermaa

2


kananmunaa

1

tl

vaniljasokeria

1


sitruunan mehu

½

dl

rusinoita


Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen maitoon ja sokeri, suola sekä kaardemumma ja muna lisätään kulhoon. Vehnäjauhoja alustetaan taikinaan ja rasva lisätään vaivaten, kunnes taikina on sopivan kiinteä. Kulho peitetään liinalla ja taikinan annetaan kohota huoneenlämmössä

Valmista sillä aikaa rahkatäyte, sekoittamalla ainekset keskenään.

Pyöritä taikinasta pullia, laita pellille. Paina jauhotetun lasin kanssa syvennys pullaan, voitele reunat, laita täyte. Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.